
Pizzagrunden
- Valio Emmentaler ost. Eller annan ost som är lagrad mer än 3-6 månader. Det beror helt på hur känslig man är. Ju längre tid osten är lagrad desto mindre laktos innehåller den.
- Pizzadegmix. Idag körde jag på Maizena. Den är fri från mjölkpulver och laktos.
- Tomatsås. Helt valfritt vilken man vill ha. Jag använde en med basilika.
Riv osten. Kavla ut degen och sprid ut tomatsåsen och den rivna osten över pizzan. Grädda i ugnen efter rekomenderad tid för pizzamixen.
Vitsåsen
- Valio gräddfil naturell
- Arlas laktosfria mellanmjölk
- Gul lök och vit lök
- Gurka
- Salt & Peppar
- Allroundkrydda
Förbered såsen samtidigt som pizzan ligger i ugnen. Blanda gräddfilen, mjölken, finhacka den gula löken och gurkan. Pressa vitlöken och blanda ihop allting. Krydda med salt, peppar och allroundkrydda. Hur mycket av allting du ska ha är helt upp till dig själv. Jag råkade ha lite för mycket gul lök. Men jag älskar lök så det gjorde inget!
The final touch
- Isbergssallad
- Rödlök
- Tomat
Hacka rödlöken och salladen. Skär skivor av tomaten och lägg på pizzan när den är ute ur ugnen. Häll sedan på önskad mängd vitsås. Du kan självklart ha andra grejer på pizzan som peperoni, kebabkött, gul lök, starksås osv.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar